top of page

Gården som försvann och fick ett nytt liv

I alla mina år som jag har kört upp till Borås har den här gården alltid varit öde. Den stod där övergivet och nergånget å man bara väntade på att byggnaderna skulle ge plats till ett nytt bostadshus. När jag besökte granngården berättade de att efter den förra brukaren Aron gått bort på 80-talet, gick gården på auktion och en upprustning var på väg. Men de tyckte att allt var för långt gånget så någon upprustning blev aldrig av. De nya fönstren som skulle sättas in blev sålda, den vackra verandan lika så.


För snart 5 år sedan tog jag mig en liten fotorundan runt de gamla byggnaderna för att dokumentera dem helt enkelt. Var inte säker på om jag ville dela bilderna innan de försvunnit pga olika anledningar. Men nu när platsen fått nytt liv känner jag att jag kan dela de här bilderna jag fångade för så många år sedan. Det är ju inte bara byggnaderna i sig som var av intresse utan även detaljerna i timret etc. som lockade mig.


Gården är Gullberg Vrågården 1:11 och flyttades hit efter ett skifte. Den låg tidigare närmare Gullberg där ena gården fick stanna. Man kan läsa mer om det här i Gullbergsboken, som jag dess värre inte innehaver.


Ett fotografi på manshuset från Sveriges bebyggelse har jag också som referens.

Enligt en följare så skänktes bostadshuset å ladugården bort av de som köpte å byggde nytt här. Byggnaderna monterades ner för att få ett fortsatt liv någon annanstans. Kul att höra :)

Så för att göra historien kort så kommer här bilderna.


70 visningar

Comments


bottom of page