top of page

Släktforskaren Charlotta gästar i bloggen

När jag i förra veckan skapade bloggen för glömd värld hade jag i åtanke ett bättre läsformat och bortkoppling från sociala medier men också en tanke om att ta med någon gästskribent från häradet.


Så vem är den här gästskribenten.


Hon kommer från samma by som jag, Älekulla, nu bosatt i Karl Gustav och har en väldigt god grund inom släktforskning, det är nog ändå underskattat sagt.


Vi kan räkna med väldigt intressanta inlägg från henne på bloggen.


Jag lämnar över ordet Charlotta!


Mitt namn är Charlotta och jag har fått äran att bidra med små berättelser och anekdoter här på bloggen. Första gången jag träffade på Nicklas var i samband med planering inför ett fotograferingstillfälle och vi insåg rätt snabbt att vi var insnöade på ungefär samma saker…


Till vardags är jag förskollärare men en stor del av min fritid går åt till min stora passion; släktforskning. Historia har alltid intresserat och fascinerat mig. Jag var en sådan där unge som gärna satt och tjuvlyssnade på de äldre på kalasen när jag var liten. Jag visste redan som 10-åring att jag någon gång skulle komma att släktforska och som väl var väntade jag inte som många andra till pensionen! Nu har jag forskat i 23 år och det är fortfarande minst lika roligt. Det har under denna tid kommit så många nya resurser att använda sig av som fördjupar det hela ytterligare. Varje nytt svar jag hittar ger flera nya frågor så det finns alltid nya utmaningar och jag tröttnar aldrig!


De senaste åren har jag börjat med DNA-forskning vilket ger en helt ny dimension åt forskandet. Att kombinera gamla gulnade arkivhandlingar med ny DNA-teknik känns som det bästa av två världar. Men hur många namn och årtal man än hittar så är det ju personerna och berättelserna bakom som ger det hela liv. Att bygga historier utifrån fragmentariska uppgifter i kyrkböcker och andra källor är så oerhört fängslande och jag ser fram emot på att dela en del av fynden här med er.


PS. Glöm inte lägga bloggen som favorit, antingen som bokmärke eller i RSS-läsare!

Comments


bottom of page