top of page

Sommaruppehåll

Nu nalkas juli och den klassiska semestermånaden. Även jag (Nicklas) och Charlotta passar nu på att varva ner och laddar upp för en kommande höst med fler intressanta artiklar. Jag personligen kommer nog grotta ner mig lite mer i sidan markemigranter.se och att försöka få publicerat Öxabäcks emigranter. Efter det kommer jag lägga lite mer tid på själva sidan för det finns många förbättringspunkter som jag vill ha fixat som inte har hunnits med. Ni som har varit inne på sidan, vad är era tankar om den? Vad kan jag göra bättre? Har jag gjort något fel någonstans? Hade varit kul att få lite feedback av er som varit inne.

 

Jag (Charlotta) kommer nog inte kunna att låta bli emigranterna helt och hållet jag heller... Jag har börjat med att följa Öxabäcksborna över Atlanten för att se vart de tar vägen. Även om man hittar destinationen så blir det ändå bara ett skrap på ytan, det finns ju mycket mer att hitta om deras vidare öden men tiden räcker förstås inte till. Kanske blir det något inlägg som går lite djupare även här, vi får se framåt hösten. Om inte annat hoppas jag att markemigranter.se kan locka fler att forska vidare efter utvandrade släktingar. Jag hamnar ofta bland emigranter när jag DNA-forskar också. Det är en utmärkt ingång om matchningen i fråga bara har en släktgren tillbaka till Sverige för det gör sambandet här lättare att ringa in. DNA kommer det nog också bli en del av i sommar. Jag har några intressanta fall att titta vidare på! Kanske kan det bli någon utflykt också till någon plats med anknytning till släkten, man vet aldrig.


Fotografiet är passande taget sommaren för fyra år sen i Öxabäck. Finns det någon ifrån trakten som skulle kunna gissa vilken gård den här härligt soldränkta grusväg slingrar sig igenom?Vi vill tacka alla er som följer oss, gillar och kommenterar våra inlägg. Det hjälper oss att nå ut till fler intresserade eller kanske nyblivna historiefrälsta. Och slutligen ett stort tack till er som stödjer oss på Patreon. Det gör mycket, för bloggen är inte gratis att driva, varken i bränsle eller driftkostnad.

 

Här är en länk till vår Patreon där man kan donera en liten summa per månad.

 

Ha nu en god fortsättning och en skön sommar.

 

Hälsningar Nicklas och Charlotta

32 visningar

Comentários


bottom of page