top of page

Flygbilder Arkiv Digital

När jag letar efter fakta till mina inlägg använder jag en mängd olika källor och databaser. Den som jag använder allra mest är Arkiv Digital, en tjänst som tillhandahåller en mängd digitaliserade handlingar från hela Sverige, främst kyrkböcker, men där finns också annat intressant. Idag tänkte jag tipsa om deras flygfoton. Det är lätt att bli sittande i timmar och leta sig fram bland gamla foton över hemtrakten och försöka räkna ut var de är tagna någonstans. Jag gick faktiskt bet på mitt eget hus först eftersom det var fotograferat från en annan vinkel!

Kanske har du andra foton på ditt hus från olika tider? Med hjälp av dessa flygfoton kan du kanske få fler ledtrådar till hur huset förändrats genom tiderna.

Jag har exempelvis sett att mitt hus bytte ut sin röda träfasad mot vita eternitplattor på 50-talet. För 25 år sedan tog vi bort dem och ersatte med trä igen. Nu har huset också återfått sin röda färg! En annan sak som blir tydlig när man tittar på bilderna är hur landskapet runt omkring förändrats. De tidiga bilderna vittnar om ett levande lantbruk som tyvärr inte finns på samma sätt idag.


Tidigt 50-tal? 1957 1984
1998 2005 2016


Arkiv digital kräver abonnemang men har en 24-timmars provperiod. Väl värt att testa!När du fixat tillgång till sidan och Sen kan du enkelt navigera runt. Ett När du klickar på flygplanet ser du när

kommit in på programmet så trycker flygplan visar att det finns bilder tagna är tagna. Det finns exempel från flera

du på pilen för att komma till i området. olika decennier.

kartfunktionerna.


Sen är det bara att börja bläddra! Mycket nöje!


Charlotta Andersson Sandberg

facebook: Genealogista

genealogista76@outlook.com


Comments


bottom of page